על פי דעתו של ג’ון קלי.  לClone יש משקל משמעותי על אופי היין, במיוחד עם פינו נואר על פי ניוסונו. אפילו באתרים שונים לחלוטין כאשר אופי הנטיעות שונה (מרווחים,סוג כנות,שיטות שונות של חקלאות כרמים) השימוש באותו Clone יוצר יין עם אופי מאוד דומה.

כלומר, המסקנה המתקבלת היא שטרואר הוא לא רק המקום, אלה לגנטיקה של ייחור הגפן שממנו נוצר הכרם יש משקל משמעותי, גדול ממה שחסידי טרואר מייחסים לו.

האיים הקנריים – טרואר וולקני וטכניקות גידול לא שגרתיות 

 

למאמר

למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

למאמרים נוספים בחדשות הכנת היין

 

Check Also

“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…