תקציר הכנת היין
/wp-content/uploads/Cat_Menu/Summery.jpg
בעמוד זה ניתן לקרוא על הכנת היין ב 10 שלבים.
כל שלב כתוב בתימצות וניתן לעבור למאמרי הרחבה.
חומצה בתירוש ויין חלק ב’ – חומצה כוללת וחומציות (pH)
*חומצה כוללת :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזון (בין האלכוהול והסוכר השיורי). חיבור סך כל כמות החומצות המצויות בנפח נקוב, מיוצג כגרם\ליטר או באחוזים ולרוב מיוצג כחומצה טרטרית על שם שהיא החומצה העיקרית ביין. הטווח הטיפוסי ביינות אדומים יבשים שעברו תסיסה…
Read More »חומצה בתירוש ויין חלק א’
חומצה בתירוש ויין חלק א’ – פתיחה בענבים מספר חומצות אורגניות כאשר שלושת העיקריות הינן חומצה טרטרית (Tartaric), מאלית ((L- Malic וחומצה ציטרית (Citric). באקלים הישראלי החם ניתן לראות ריכוז נמוך יותר של חומצה כוללת ((Titratable Acidity לקראת זמן הבציר מאשר באזורי גידול בעלי אקלים מתון או קר משום שהגפן…
Read More »מתכון – הכנת יין רימונים (חלק א’)
מתכון – הכנת יין רימונים (חלק א’) בשנים האחרונות יין רימונים תפס תאוצה בקרב חובבי היין, יקבי הבוטיק והייננים הביתיים. יין רימונים בסגנון מתוק, יבש, חצי יבש, רוזה, אדום, מבעבע… פרי הרימון מציע ורסטיליות נפלאה! יין רימונים איננו מסובך להכנה אך בהתאם לחומר הגלם תדרש השקעת זמן משתנה לכן מומלץ…
Read More »יין שני (שימוש בקליפות להפקת יין נוסף)
מהו יין שני? לא מדובר על מינוח הSecond wine (מכונה לעיתים Second Growth) המוכר מעולם היין הצרפתי, (תווית משנית של יקבי בורדו מפורסמים לשיחרור יינות שלא עונים על קריטריון האיכות ליין הדגל של היקב) אלה בטכניקה נפוצה אצל מזקקים ביתיים המעוניינים להפיק תזקיקים בצורה זולה יותר מאשר שימוש בענבי…
Read More »תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש
התרשים המלא להכנת יין אדום בצורה מקצועית לחצו כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום קבלת הענבים
Read More »חומצה בתירוש ויין חלק ג’ – “תיקון חומצה” בהכנת יינות אדומים
חומצה בתירוש ויין חלק ג’ – תיקון חומצה בתירוש וביין אדום: הקדמה: לא אדון באסכולות השונות הנוגעות במידת “התערבות היינן”, אך אציין שאני מאמין בשימוש מושכל בכל הכלים והתוספים הנגישים לנו (במסגרת החוק) כדי לעזור לענבים שברשותנו להפוך ליין טוב יותר וחף מפגמים. תיקון חומצה (בעזרת חומצה טרטרית טבעית) הוא…
Read More »בחירת שמרי יין חלק ב (כיצד לבחור את השמר הנכון)
בחירת שמרי יין חלק ב (כיצד לבחור את השמר הנכון) כיצד לבחור את השמר הנכון לסוג הענבים וסגנון היין שברצוננו להכין. כעת, כשאנחנו מבדילים בין תסיסה ספונטנית ותסיסה מבוקרת, נדון בהבדלים בין שמרים מסחריים שונים. כאשר אנו מפיקים יין אדום יבש, בראש סדר העדיפויות תמיד יהיה הגורם הבא –…
Read More »הכנת סטרטר שמרים לתסיסה – “הידרציה”
מחקרים מראים נמצא כי ישנה חשיבות גדולה לדרך הכנת השמרים היבשים והוספתם לתירוש. בשלב ה"התעוררות" – המגע הראשוני עם לחות (נוזל) וחזרה של תאי השמרים ממצב מיובש ושינה ממושכת – למצב חי ופעיל, השמרים פגיעים. במידה ויתקלו מיד בתנאים קשים (כדוגמא תירוש קריר וחומצי עמוס בסוכרים) כמות רבה של…
Read More »מדריך לשימוש במחשבון דילול
ראשית יש לשנות את יחידות המידה מגלון לליטר. 1.המחשבון מאפשר עבודה גם עם בריקס וגם עם צפיפות יחסית (SG) – אם נכניס ערך בעמודת הבריקס נקבל המרה אוטומטית ל- SG וההפך. 2.המחשבון מחשב לפי מיץ, לכן אם עובדים עם תירוש אדום נכפול ב- 0.6 (כלומר 100 ליטר תירוש = 60…
Read More »בדיקת סוכר בתירוש – הערכת אלכוהול פוטנציאלי ביין
כעת כשידועה רמת הסוכר ההתחלתית של התירוש, אנחנו יכולים להשתמש בריכוז הסוכרים (ריכוז המוצקים הכולל) ההתחלתי כדי להעריך את אחוז האלכוהול הסופי ביין היבש. זאת, מבלי לבצע בדיקה מדויקת של רמת אלכוהול בעזרת זיקוק או שימוש באיבוליומטר (מודד ריכוז האלכוהול על פי טמפ' הרתיחה של הנוזל). באיחוד האירופי הדבר נעשה…
Read More »