מעיכה והפרדה
/wp-content/uploads/Cat_Menu/Grape_Crusher.jpg
ניהול גופרית דו חמצנית (So2) ביין – הוספת גופרית בקראש
הוספת גופרית: קדם תסיסה (קראש): עם סיום שבירת הענבים (קראשינג) יש להוסיף גופרית במינון הנדרש על פי נפח התירוש האדום (אם משקל התירוש הוא 100 ק"ג נוסיף גופרית על פי 100 ליטר תירוש אדום). המינון המקובל: ענבים אדומים בריאים בעלי רמת חומציות תקינה (פחות מ- 3.6) 20-50 מ"ג\ליטר גופרית כוללת.…
Read More »דו תחמוצת הגופרית (So2) : איך לגדל יין בריא מהענב ועד לבקבוק חלק א
רקע כללי: גופרית ((sulfit הינו חומר הנכרה מן הטבע ומתקיים בצורות וכמויות שונות במרבית היצורים החיים, לרבות שמרים, בהם גופרית נוצרת כתוצר לוואי טבעי בכמויות של עד 80 מ”ג\ליטר (כתלות בזן השמרים) במהלך התסיסה האלכוהולית. השימוש הנרחב בגופרית דו חמצנית (so2) בתהליך יצור היין החל בסביבות המאה ה- 18. כיום…
Read More »בדיקת סוכר בתירוש
אחד הגורמים החשובים ביותר בניהול התסיסה הוא ניתור אחר רמות הסוכר, מכיוון שקצב ירידת רמת הסוכר מורה על קצב התסיסה. ראשית, יש לבדוק את רמת הסוכר (ריכוז מוצקים כולל) ההתחלתית בתירוש ולבצע שינויים ברמת הסוכר במידה ונדרש. כיצד מחשבים את רמת הסוכר בתירוש? בעזרת אחד מ- 2 כלים ידניים…
Read More »הפרדה ומעיכה (De-stemming Crushing)
חלק מרכזי בהכנת התירוש לתסיסה הוא עיבוד מכני של הענבים כפי שהם מגיעים מהכרם. התהליך מתבצע ב- 2 שלבים: הפרדה ומעיכה (שבירה). ניתן לבצע תהליך הפרדה ומעיכה באמצעות מכשיר ממוכן הנקרא “דסטמר-קראשר” (בקיצור קראשר) או באופן ידני כאשר מדובר בכמויות קטנות (עד 100 ק”ג). מרבית המכונות המיועדות ליקבים הביתיים והקטנים…
Read More »מועך מפריד