בשנים האחרונות ניתן לראות כי בדומה לסין, תרבות יין מתפתחת בהודו יחדיו עם התפתחויות כלכליות וחברתיות. אלו מובילות לצפי כי תוך 10 שנים כמות צרכני היין בהודו יעברו את האוכלוסיה הכוללת בצרפת (65 מליון תושבים).

בהחלט שוק חשוב ליצרנים מייצאים ממנו לא ניתן להתעלם ואף כדי להיכנס לשוק ולטעת יתד כבר היום.

למרות שנהוג לחשוב על הודו כבעלת אוכלוסיה מעוטת יכולת, ישנה שכבת אוכלוסיה עשירה מאוד (5% מהביליונרים בעולם הם הודים).  עדות לכך ניתן לקרוא בכתבה הבאה על מגדל הודי שלאחרונה הוציא 2 מיינותיו במחיר של 18$ לבקבוק מה שמראה שבשוק יש מקום גם ליינות פרימיום, לא רק ליינות כמותיים זולים.

למאמר

למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

למאמרים נוספים בחדשות הכנת היין

Check Also

“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…