עונת הדובדבנים החלה? זמן להתסיס קינוח!
ליקר או שיכר דובדבנים הינו משקה אהוב מאוד בקרב יוצאי אירופה, הונגרים ורומנים בפרט.
למעשה זה טעות לכנות את המשקה קירש משום שקירש הינו משקה מזוקק מדובדבנים מותססים.
הליקר הנ”ל מתבסס על טכניקה של השרייה בסוכר, תסיסה קצרה של מספר ימים והוספת כהל כגון כהל לבן, ברנדי או וודקה ועושה שימוש בדובדבנים חמוצים (צהבהבים, לא סגולים – דובדבנים שהגיעו להבשלה). את אלו ניתן למצוא בשווקים באיזור מאי-יוני.
כוהל במתכון
בניגוד לשנים עברו בהם היה נהוג להכין ליקרים בעזרת אלכוהול 96%,
בשל שינויים בחקיקה מוצר זה (כהל 96%) הפך להיות נדיר בשווקים ויקר מאוד ולכן המתכון מותאם לתזקיקים בחוזק כהלי של כ42-50%.
אגב, טכניקה זה מתאימה למרבית הפירות. אני מזמין אותכם לנסות ולהתנסות!
מתכון:
1 ק”ג דובדבנים חמוצים שטופים ומופרדים מהגבעול
500 גרם סוכר לבן
750 מ”ל ברנדי\וודקה
צנצנת זכוכית עם מכסה בנפח 2 ליטר.
הכנה:
1.לסדר בצנצנת זכוכית בשכבות את הדובדבנים השלמים והסוכר. להניח להשרייה במשך 4-6 שבועות במקום קריר.
*בשל ריכוז הסוכר הגבוה והחומציות של הדובדבנים, תתרחש תסיסה אלכוהולית מאוד מינורית ובעיקר ישתחררו אותן ארומות יחודיות של המשקה.
2.להוסיף את מלוא בקבוק האלכוהול לצנצנת ולהשאיר לשבועיים לפחות.
3.ניתן לסנן ולהעביר לבקבוקים או להעביר עם הדובדבנים השלמים.
לחיים!
מתכון – יין רימונים ממיץ
מתכון הכנת יין רימונים ממיץ (חלק ב’) בהמשך לחלק א’ של המאמר – הכנת יין ר…