מתכון – הכנת יין רימונים (חלק א’)

בשנים האחרונות יין רימונים תפס תאוצה בקרב חובבי היין, יקבי הבוטיק והייננים הביתיים. יין רימונים בסגנון מתוק, יבש, חצי יבש, רוזה, אדום, מבעבע…  פרי הרימון מציע ורסטיליות נפלאה!

יין רימונים איננו מסובך להכנה אך בהתאם לחומר הגלם תדרש השקעת זמן משתנה לכן מומלץ להתאים את סגנון היין לחומר הגלם שברשותכם והיכולות שלכם (תקציב, יכולת תסיסה קרה וכו’).

הכנת יין רימונים מפרי

דורש פירוק הפרי או סחיטה של המיץ באמצעים שונים מבלי שהחלקים הלבנים המרירים ימצאו עצמם בתירוש. מאפשר שליטה מלאה על סגנון היין (רוזה-קליל או כהה ועפיץ כמו יינות אדומים) בהתאם להרכב התירוש (מיץ בלבד או תסיסה על הזרעים – ובמשך כמה זמן) וזן הרימונים.  לרוב העלות היא נמוכה יותר, במיוחד ברכישה כמותית של פרי. (כמה עשרות או מאות ק”ג של פרי).

הכנת יין רימונים מרכז רימונים

אין כלל שליטה על חומר הגלם ולרוב עלותו יקרה (רכז איכותי המכיל מיץ בלבד ללא סוכר, חומצה וחומרי טעם וריח עולה לא מעט) ותהליך החימום הממושך שנדרש לריכוז התירוש גורם לשינויים משמעותיים בטעם והארומה (אופי מחומצן). מתאים יותר ליינות קינוח\מתוקים מאשר יינות שולחניים יבשים.

הכנת יין רימונים ממיץ רימונים טבעי או קפוא

לפי צבע ועפיצות המיץ אפשר להעריך מיידית לפי איזה סגנון עדיף לעבד את המיץ.

בחלק א’ אדון בהכנת יין רימונים ממיץ (טרי,מפוסטר או קפוא).

לחצו כאן למאמר הבא – מתכון יין רימונים ממיץ

Check Also

חומצה בתירוש ויין חלק ב’ – חומצה כוללת וחומציות (pH)

*חומצה כוללת  :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזו…