מחקר שפרסמה חברת Lallemand הצרפתית,יצרנית מובילה של מוצרים לתעשיית היין בדקה את התרביות המלולקטיות היבשות בהקפאה (freeze dried) שלה תחת תנאי טמפרטורה קשים של 30c מעלות לאורך זמן בכדי לדמות אכסון לקוי ביקב או שילוח ממושך בתנאי טמפרטורה חמים ומציגה תוצאות מפתיעות בהחלט.

המחקר מפריח חששות רבים ומראה שאפילו בשילוח ימי דרך הקריביים בשיא הקיץ (cool) המוצר עדיין שמיש ואיננו שברירי כפי שנהוג לחשוב. 

למחקר

 

 

Check Also

"יינות טבעיים" (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני "יינות טבעיים" בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בהיו…