פילטרציה וסינון יין ביקבים קטנים

סינון הינה פעולה מכנית שבמהלכה מורחקים מרחפים\חלקיקים בדרגות גודל שונים. כיום יותר מתמיד, לצרכן חשובה מאוד האסטיקה של המוצר (ללא משקעים, קריסטרלים טרטריים, או עכירות מכל סוג שהיא).  לעיתים סנדמנטציה טבעית, אפילו כזו שנמשכת במשך 12-24 חודשים במיכל או בחבית פשוט איננה מאפשרת את רמת הצלילות הנדרשת.

 

במאמר הקצר והתמציתי מוצגות כל האופציות הנגישות ליקבים קטנים.

2 היתרונות הבולטים והמניעים לסינון היין הם אסתטיות (יין צלול) ויציבות בקטריליות מוגברת (במיוחד בסינון סטרילי) ע”י הרחקה של שמרים (גם שמרי קלקול) ובקטרייה מה שיסייע ליצירת יין מתיישן ומתן חיי מדף נאותים (2-3 שנים) ליין שתנאי האיכסון והשימור שלו לא ניתנים לשליטה על ידי היקב או היצרן.

פילטר יין

כמה מהשיקולים שעולים בבחירת הפיתרון המתאים ליקב:

-דרגת סינון נדרשת.

-עלות.

-נפח ייצור שנתית.

מסנן יין מסוג פלטות

למאמר באנגלית

למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

Check Also

“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…