מזה מאות שנים היה הדבר ידוע כי איזורים מסויימים בעולם “מתסיסים” יינות טובים יותר מאחרים והדבר לבסוף גם הכתיב את סיגנון היין באותו איזור.
איזור שלא הצליח לסיים בהצלחה תסיסות פנה לעשיית יינות מתוקים ואילו איזורים בעלי שמרים אגרסיביים התמקדו בהפקת יינות יבשים.
כעת מחקר מדעי הבוצע על ידי מדענים מאוקלנד,ניו-זילנד מוכיח באופן חד משמעי כי לכל איזור יש את השמר שלו ,לטוב ולרע.
https://www.decanter.com/news/wine-news/529667/scientists-prove-regional-variations-in-yeast
“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?
למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…