הכנסו והשתתפו בדיונים בפורומים שלנו – הסברים, טיפים, ומענה על שאלות בנושא הכנת יין
כדי שנוכל להתחיל את התהליך הנפלא של הכנת היין, אנו זקוקים לענבים.
תזמון – בציר הענבים מתוזמן באופן גס בהתאם לזן. ישנם זנים המבשילים בחודשי הקיץ (סביבות יולי-אוגוסט) וישנם זנים המבשילים מאוחר יותר לקראת הסתיו (ספטמבר-אוקטובר). היינן\כורם מחליט מהו הזמן האופטימלי לבצירה על סמך רמת סוכר, ריכוז חומצה ורמת חומציות, ריכוז פנולים כוללים והכי חשוב עפ"י טעם.
תחילה, נחשב כמה ק"ג ענבים אנו צריכים לרכוש לפי כמות הבקבוקים הסופית שנרצה (בערך 1.25 ק"ג לבקבוק – ניתן לראות הסבר לחישוב ומחשבון בקישור הזה).
לאחר שהחלטנו על הכמות, נסקור את האפשרויות לרכישת ענבים:
1. רכישת ענבים ישירות מהמגדל:
האפשרות הנפוצה ביותר היא רכישת ענבים ישירות מהמגדל (כורם) בעזרת פרסומים העולים לקראת עונת הבציר (לרוב כמה חודשים לפני הבציר) באתרים העוסקים בתעשיית היין.
כורמים רבים מוכנים למכור גם בכמויות קטנות של עשרות ומאות ק"ג בודדים, לעיתים כתנאי שהבציר ייעשה ע"י הרוכש אך במקרים מסוימים הכורם יבצור את כל הפירות שלו בשביל הזמנה גדולה וישים בצד כמות קטנה ל"ביתיים".
כורמים רבים מכינים יין גם בעצמם, לכן ברשותם ציוד כמו מפריד-מועך (קראשר) ולכן שווה לשאול לגבי האפשרות לביצוע קראש במקום בתמורת סכום סמלי ובכך לחסוך את עלות רכישת\השכרת הקראשר ביום הבציר. מלבד חיסכון כספי בהשכרה\קנייה של הציוד גם נחסך הרבה לכלוך וניקיון שהיה מתבצע בביתכם.
2. יצירת קשר עם יקב:
כיום ישנם עשרות יקבי בוטיק המפוזרים בכל קצוות הארץ (גולן, גליל, כרמל, מרכז, ירושלים ,שומרון) וסביר להניח שתוכלו לאתר יקב שכזה במרחק של פחות מ100 ק"מ מאיזור מושבכם.
מרבית היקבים אינם מחזיקים בבעלותם כרמים אלה רוכשים ומשנעים ענבים אל היקב וחלקם ישמחו לעזור. היתרון המשמעותי למקור זה הוא שהענבים מגיעים מהכרמים הטובים ביותר בארץ. כמו כן, ישנו חיסכון משמעותי בעלויות הנסיעה\הובלה בהתחשב שלעיתים הענבים עושים מרחק של מאות ק"מ מהכרם אל היקב.
אם תגיעו ותתזמנו נכון, יתכן שאף יהיו מוכנים לעזור לכם ולבצע עבורכם קראש ישר לחביות תסיסה שתביאו איתכם ליקב.
3. קנייה דרך ירקן: יתכן שהירקן המקומי שלכם יוכל להפעיל קשרים לאתר עבורכם ולרכוש ענבי יין מהזן הרצוי.
4. רכישה של ענבי מאכל:
אופציה אחרונה היא רכישה של ענבי מאכל, אך יש להיות מודעים שקשה להפיק מהם יינות איכותיים, בשל הסיבות הבאות:
א. רמת סוכר נמוכה מהמקובל לענבי יין (אך ניתן להוסיף סוכר כדי להגיע לריכוז הרצוי).
ב. אי דילול של פירות – ענבי מאכל, כמו פירות רבים, מגודלים לתפוקה מקסימלית (מה שלא קיים בגידול גפני יין) ואיכות הפירות והיין שיעשה מהם סובלת.
ג.רמת פנולים (טאנינים), צבע (אנטוציאנין) וחומרי טעם וארומה נמוכים.
ענב המאכל היחיד בארץ שהינו גם ענב יין ונפוץ אצל המשווקים בארץ (וניתן ליצור ממנו יין טוב בשימוש בטכניקות נכונות) הוא מוסקט המבורג (שחור), כאשר זה נעשה בסיגנון יין רוזה\סמוק, נסחט לאחר 12-24 שעות מגע עם הקליפות, והמיץ מותסס בטמפרטורה נמוכה (עד 18 מעלות) מפיק יין מאוד חביב וארומטי. לחלופין ניתן גם להפיק יין קינוח מתוק בטכניקת פורט (הפסקת התסיסה על ידי הוספת אלכוהול).
מחירים: מחיר זנים אדומים כמו קברנה סובניון,מרלו, שיראז, קברנה פראנק, מלבק וכו' נע בין 5 ₪\ק"ג בתחום התחתון ועד כ- 10 ₪\ק"ג לפירות באיכות הגבוהה ביותר (פרימיום). כך גם לגבי זנים לבנים כמו שרדונה, סובניון בלאנק, ויונייה, גוורצטרמינר וריזלינג.
הכנסו והשתתפו בדיונים בפורומים שלנו – הסברים, טיפים, ומענה על שאלות בנושא הכנת יין
תרשים זרימה הכנת יין אדום יבש
התרשים המלא להכנת יין אדום בצורה מקצועית לחצו כאן להורדת תרשים הזרימה אשר יקל עליכם ביום ק…