מאמר בלוג על תרביות מלולקטיות ממין הלקטובצילוס (מין הנחשב כבקטריה לקטית הגורמת לקלקול ביין) הנתקלו, בשל “שמו הרע” של זן הבקטרייה, בהתנגדות עיקשת מצד התעשייה.

אך כעת, Isolate של הזן Lactobacillus plantarum המשווק כLalvin V22 בעל מקור אירופאי

המציג תכונות לא אופייניות למין – כגון התנהגות הומוקלטית (אי יכולת להמיר סוכרים לחומצה נדיפה) מה שמאפשר תסיסה מקבילה (תסיסה אלכוהולית ומלולקטית בו זמנית).

וAnchor NT 202 – בלנד של Lactobacillus plantarum ו Oenococcus oeni – (מוצר הפותח במיוחד לתסיסה מקבילה )

זוכים ל”אישור” על ידי התעשייה.

ייננים רבים יפנו השנה לכיוון תסיסה מקבילה המאפשרת חיסכון בזמן וכסף, ללא פשרה על איכות היין.

(מחקרים ותסיסות ניסיוניות מצאו שאין כל השפעות שליליות ביחס לתסיסות קונבנציונלית – תסיסה אלכוהולית ולאחר סיומה, התחלת תסיסה מלולקטית)

לכתבה

 

לכתבה המתורגמת לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים בשל תרגום שגוי).

Check Also

“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…