בלוג The new world winemaker מסביר כמה חשוב החזרתיות (כל בקבוק ממולא בצורה זהה לקודמו) בזמן המילוי\ביקבוק ולמה שוני בין בקבוק לבקבוק הוא מאוד בעייתי. (כאשר היין מתיישן בבקבוק מתקיים אידוי דרך פקק השעם, אוויר מחליף את מקומו של היין שאבד והיין מתפתח בהתאם.
יתכן מצב שבמארז יין (12 בקבוקים) המכיל בקבוקים לכאורה "זהים" – לאחר מספר שנים חלק מהיין מוכן לשתייה, חלק איננו מוכן לשתייה וחלק מקולקל או "התעייף".
למרות שהמאמר מדבר בעיקר ליצרנים, ניתן ליישם את המידע גם ביין ביתי המיועד להתיישנות ע"י שימוש במכשירי ביקבוק בגרוויטציה או וואקום (אינולמטיק) המציגים חזרתיות מתקבלת על הדעת על פני ביקבוק באמצעים מאולתרים.
למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)
“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?
למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…