ראשית יש לשנות את יחידות המידה מגלון לליטר.
1.המחשבון מאפשר עבודה גם עם בריקס וגם עם צפיפות יחסית (SG) – אם נכניס ערך בעמודת הבריקס נקבל המרה אוטומטית ל- SG וההפך.
2.המחשבון מחשב לפי מיץ, לכן אם עובדים עם תירוש אדום נכפול ב- 0.6 (כלומר 100 ליטר תירוש = 60 ליטר מיץ).
3.נכניס את נפח המיץ בעמודה 1
4.נכניס את הסוכר ההתחלתי כבריקס (עמודה 2) או כצפיפות יחסית (עמודה 3)
5.נכניס את רמת הסוכר הרצויה (סופית לאחר הדילול) כבריקס (בעמודה 4) או כצפיפות יחסית (עמודה 5)
6.בעמודה 6 יתקבל נפח המים שיש להוסיף לתירוש בכדי לדלל אותו לרמה הרצויה.
דוגמא:
ניתן לראות בתמונה דוגמא לדילול 100 ליטר תירוש (60 ליטר מיץ) מרמת סוכר של 24% לרמת סוכר של 22%. על פי המחשבון נדרש להוסיף 6 ליטרים של מים.
חומצה בתירוש ויין חלק ב’ – חומצה כוללת וחומציות (pH)
*חומצה כוללת :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזו…