ראשית יש לשנות את יחידות המידה מגלון לליטר.

1.המחשבון מאפשר עבודה גם עם בריקס וגם עם צפיפות יחסית (SG) – אם נכניס ערך בעמודת הבריקס נקבל המרה אוטומטית ל- SG וההפך.

2.המחשבון מחשב לפי מיץ, לכן אם עובדים עם תירוש אדום נכפול ב- 0.6  (כלומר 100 ליטר תירוש = 60 ליטר מיץ).

3.נכניס את נפח המיץ בעמודה 1

4.נכניס את הסוכר ההתחלתי כבריקס (עמודה 2) או כצפיפות יחסית (עמודה 3)

5.נכניס את רמת הסוכר הרצויה (סופית לאחר הדילול)  כבריקס (בעמודה 4) או כצפיפות יחסית (עמודה 5)

6.בעמודה 6 יתקבל נפח המים שיש להוסיף לתירוש בכדי לדלל אותו לרמה הרצויה.

דוגמא:

ניתן לראות בתמונה דוגמא לדילול 100 ליטר תירוש (60 ליטר מיץ) מרמת סוכר של 24% לרמת סוכר של 22%.  על פי המחשבון נדרש להוסיף 6 ליטרים של מים.

 

בחזרה לאוסף המאמרים המורחב

Check Also

חומצה בתירוש ויין חלק ב' – חומצה כוללת וחומציות (pH)

*חומצה כוללת  :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזו…