מחקר שהתפרסם לאחרונה בנושא רגישות הטעם של צרכני יין אל מול טועמים מקצועיים העושה שימוש בתרכובת בשם PROP כדי לאפיין את יכולות הטעם של משתתפי קבוצת המחקר מוביל למסקנה כי יין מצטיין וגורף פרסים איננו בהכרח יין שיתפס כטעים על ידי צרכני יין “פשוטים”.
המחקר מסתמך על העובדה שמרבית מטועמי היין המקצועיים הינם “טועמי על” (Supertaster),
טועמי על הינם אנשים בעלי חוש טעם אשר באופן טבעי הינו מפותח מהרגיל,אלו מסוגלים לחוש מרירות,חריפות,מליחות וכו’ באופן מועצם מאשר אנשים רגילים ואף לחוש אותם בריכוזים נמוכים היכן שאדם רגיל כלל איננו חש בהם. כאשר טועמי-על הופכים לטועמי יין מקצועיים על כמה יכולותיהם עולות על אלו של שתיין היין הממוצע.
לכן בפעם הבאה שאתם קוראים כי לבקבוק יין מסויים הוענקה מדליית זהב בתחרות שיפוט יין מקצועית כלשהי, אולי היין שלא זכה “לעלות לגמר” למעשה טעים יותר.
“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?
למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…