חוקרים באוניברסיטת בריטיש קולומביה (קנדה) זיהו 14 תרוכובות פנולים חדשות ביינות אדומים וזרעים שלא היו ידועות למדע. אלו מהוים את הבסיס לטאנינים (המעניקים מרקם וטעם ביינות אדומים) ואנטו-ציאנינים (צבע אדום).

מדע שימושי:

החוקרים מצביעים על כך שגילוי זה עתיד להוביל להבנה טובה יותר של התפתחות הטאנינים בכרם ויאפשר בציר בזמן האופטימלי ביותר על פי בדיקת בשלות פנולית (בנוסף לבדיקת סוכר וחומציות סטנדרטיות), בכדי לקבל את אופי היין הרצוי – "יין טוב נעשה בכרם".

כמו כן הדבר גם ישפיע על הכנת היין ביקב ויאפשר פיתוח טכניקות בדיקה ומכשור שיסייע למדידה כמותית ומעקב אחרי מיצוי טאנינים כדי לעצב בקפידה את מבנה הטאנינים של היין.  

לכתבה

לכתבה המתורגמת לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

 

 

Check Also

“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…