מאמר מרתק מבית New world winemaker  לגבי מצב לא שגרתי בו לרשות היינן היו יותר ענבי S.B ממה שהיקב מסוגל לעבד. הדבר הכתיב את הצורך להתסיס מבלי היכולת לבצע שיקוע ולהפריד את המשקעים הגסים מהמיץ הנקי – כפי שנהוג בתסיסות יינות לבנים. בנוסף, עקב המחסור במקום מיכלי התסיסה מולאו במיץ כמעט עד לראשם ונוצרה הסכנה שהיין יגלוש מהמיכל במהלך התסיסה.

 

קראו כאן כיצד היינן מייק דובריץ’ התמודד עם המצב הבעייתי ויצא עם ידו על העליונה.

לגירסה המתורגמת לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

 

Check Also

“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…