מאמר בלוג מאת The New World Winemaker.

משקעי התסיסה ה"קלילים" (Fine lees) הם המשקעים הנותרים ביין 24 שעות לאחר שהיין מעורבב\מוזז\מופרע.

אלו  מורכבים מחלקי שמרים ,בקטריה, חלקיקי צבע וטאנין ש"נפלו" מהיין וקריסטלים של חומצה טרטרית.  

עוד לפני שהתגלו בעקבות מחקר מדעי מעמיק התכונות החיוביות של יישון יין אדום ולבן על המשקעים הקלילים ייננים בעולם הישן ידעו כי ישון יין לבן על המשקעים באופן תקופתי בטכניקה המכונה בטונאג' (Battonage – ערבוב המשקעים באופן תקופתי, פופולרי עם שרדונה) או יישון היין בצורה סטטית (Surlie) במשך תקופה ארוכה על המשקעים הקלילים – תורם משמעותית ליציבות היין, והעצמת הארומה והמרקם\גוף.

במאמר זה ניתן ללמוד על התכניקה ולהבין מהם החומרים הניתנים למיצוי מהמשקעים במהלך התקופה הזו ותרומתם בעשיית יין אדום ולבן.

(סוכרים מורכבים, חומצות אמינו ועוד).

למאמר

למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)

 

לחץ על התמונה לסרטון המדגים את פעולת הבטונאג' בחבית שקופה

המשך לחלק ב' של המאמר

Check Also

"יינות טבעיים" (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?

למרות גידול בתנועת יצרני "יינות טבעיים" בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בהיו…