הסבר לשימוש במחשבון חיזוק
Initial must °Brix – רמת הסוכר ההתחלתית באחוזי בריקס.
Desired alcohol (%v/v) – רמת האלכוהול הסופית הרצויה ביין (בין 18-21).
Spirit alcohol (%v/v) – רמת האלכוהול במשקה המזוקק (אלכוהול נקי יהיה 96 למשל).
Volume of wine – (ליטר) נפח הנוזל אם מחזקים יין סחוט \ נפח התירוש * 0.6 אם עובדים עם תירוש אדום.
Desired °Brix in finished wine – מידת הסוכר השארי בבריקס בפורט הסופי (בין 6-12 , בהתאם לסיגנון).
המחשבון פולט את התוצאות הבאות
Alcohol produced by fermentation (%v/v) – מידת האלכוהול שהופקה ע"י השמרים במהלך התסיסה.
Fortify when hydrometer reads (°Brix) – יש להוסיף את תזקיק האלכוהול כשההידרומטר מראה את המספר המתקבל. ("נקודת החיזוק")
Volume of spirit to add – (ליטרים) כמות התזקיק שיש להוסיף ב"נקודת החיזוק".
חומצה בתירוש ויין חלק ב’ – חומצה כוללת וחומציות (pH)
*חומצה כוללת :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזו…