בעוד שחלק א' מציג את התועלת האפשרית ליישון על משקעים דקים (Fine lees),
בחלק ב' מוצגים הסכנות האפשרויות כגון:
-שחרור חומרי הזנה מגופות השמרים כאשר הם עובדים תהליך ריקבון (Autolysis) היכולים להוות מזון לגורמי קלקול.
-קשירה מוגברת של גופרית.
-התכנות להופעות ארומות חיזוריות (Reductive) כאשר אלו הופיעו במהלך התסיסה (היווצרות H2S בעל ריח ביצים סרוחות במהלך התסיסה למשל).
לכן חשוב לשמור על ניקיון. pH נמוך וFso2 תקין בכדי למנוע פעילות מיקרוביאלית וכמובן לטעום את היין באופן תדיר.
למאמר המתורגם לעברית (יתכנו עיוותים לשוניים)
“יינות טבעיים” (Natural Wines) , גימיק שיווקי או אמיתה?
למרות גידול בתנועת יצרני “יינות טבעיים” בצרפת ואיטליה שם יקבים רבים מתהדרים בה…