כדי לקבוע את ריכוז הגופרית החופשית הנדרשת ניתן להיעזר בטבלה הבאה:

 

גופרית חופשית נחוצה לרמה של 0.5 מ"ג\ליטר

גופרית מולקולרית

  

גופרית חופשית נחוצה לרמה של 0.8 מ"ג\ליטר

גופרית מולקולרית

 

גופרית חופשית נחוצה לרמה של 1.5 מ"ג\ליטר

גופרית מולקולרית

(יינות מתוקים)

חומציות היין

pH

7

11

20

2.9

9

14

25

3.0

11

17

31

3.1

13

21

38

3.2

16

26

48

3.3

21

33

60

3.4

26

41

75

3.5

32

51

90

3.6

40

64

118

3.7

49

81

148

3.8

63

101

186

3.9

79

128

234

4.0

 

Check Also

חומצה בתירוש ויין חלק ב’ – חומצה כוללת וחומציות (pH)

*חומצה כוללת  :(TA) חומצה ביין חשובה מאוד על שם שהיא חלק בלתי נפרד מתפיסת טעמו ומספקת איזו…